Bio

Over Ronald

Ronald Smink (1984) uit het Friese Joure is cabaretier, stand-up comedian, DJ en oprichter van Comedytunes.  In 2007 won hij het Groninger Studenten Cabaret Festival en dit zorgde dat er vele deuren voor hem open gingen in de theaterwereld. Zo tourde Ronald met verschillende avondvullende shows door het land en speelde hij o.a.  op Lowlands.  Zijn voorstelling Out of the Box wat te zien op Omrop Fryslan en Videoland.

In 2016 begon Ronald samen met ontwerper Dimitri Jansma Comedynights te organiseren in Simplon Groningen onder de naam Comedytunes. Dit was gelijk een groot succes en al snel breide Comedytunes zich uit naar verschillende poppodia in Nederland.  Dit resulteerde in een  samenwerking met theaterbureau buro stek uit Amsterdam.  Wat een prachtige boost gaf aan Comedytunes, volgend jaar zijn er ruim 100 shows te zien door het hele land.  Comedytunes is daarmee een grote speler geworden op comedyvlak in de Nederlandse theater en poppodia. Dat allemaal dankzij een leuk idee van het organiseren comedynights in Simplon Groningen.

In 2023 heeft Ronald avondvullend zijn voorstelling gespeeld: Bei sein ist mitmachen. Het Friesch Dagblad schreef over de voorstelling, `Ronald is op zijn sterkst als hij zicht laat gaan in zijn gekte`

De show is opgenomen in Theater de Winsinghof in Roden en zal binnenkort te zien zijn op verschillende streamingdiensten. Maar is ook de te koop voor slechts €5,99 op deze website. Daarbij krijgt u ook de Show: Out of the box opgenomen in TivoliVredenburg Utrecht.